skip to Main Content

Com escollir el vestit de núvia

com escollir el vestit de núvia

Et cases! I arriba un dels moments més esperats per a moltes… Escollir el vestit de núvia!

És un dels passos més importants en organitzar una boda i dels primers a realitzar després de tenir data i localització.

Per ajudar-te en aquest procés, t’expliquem els passos per trobar el vestit de núvia i els nostres consells per escollir el vestit de núvia ideal.

Passos per escollir el vestit de núvia
by North Miles

Amb quant temps començar a buscar el vestit de núvia?

Si el teu somni és casar-te, segurament ja tindràs al cap com t’agradaria que fos el teu vestit de núvia i inclús potser tens fotos i idees guardades de com seria el teu vestit ideal, al mòbil o en algun panell de Pinterest. Això ho pots començar a fer quan vulguis.

Ara bé, un cop us hàgiu compromès amb la teva parella i tingueu una data i lloc per la boda, serà el moment de començar la cerca de vestits de núvia: mirar a les pàgines web de les marques de vestits de núvia, reservar cites en diferents botigues i començar a emprovar-te vestits!

Es recomana començar la cerca del vestit de núvia entre 12 i 6 mesos abans de la boda. Normalment, les botigues de vestits de núvia treballen amb exemplars o prototips i un cop esculls el model, te’l confeccionen a mida. Per aquesta raó es requereix tant temps d’antelació.

És important iniciar la cerca després de tenir la data i espai, ja que segurament no escolliràs el mateix vestit per una boda d’estiu a la platja que per una boda d’hivern a la muntanya. Si encara no tens lloc pel casament, et deixem el nostre article al blog: Com escollir l’espai per a bodes perfecte

passos per escollir el vestit de núvia
by North Miles

Passos per trobar el vestit de núvia ideal

Per començar amb la cerca del vestit de núvia et recomanem seguir aquests passos:

Passos per trobar el vestit de núvia
by Atypical wedding

1. Buscar inspiració

Abans de mirar en diferents botigues, et recomanem buscar inspiració i idees de com t’agradaria que fos el teu vestit de núvia. Sobretot per saber quin estil o forma t’agradaria.

Existeixen molts tipus de vestits de núvia: estil romàntic, boho, clàssic, tall sirena, tall imperi, evasé, línia A, amb encaix, vestit curt, traje-jaqueta, amb vel, sense vel, etc.

2. Cerca online

Un cop tinguis clar més o menys el tipus de vestit que t’agradaria, et recomanem que facis una primera cerca online per veure quines botigues i marques et poden encaixar, tant pel que fa a l’estil com també en el pressupost. Pots fer un petit llistat i a partir d’aquí, començar a reservar cites.

3. Reservar cites

Amb el teu llistat de botigues i marques toca començar a reservar cites per veure i emprovar-te diferents models físicament. Et recomanem reservar entre 2 i 5 botigues.

4. Emprovar:

Ara sí! Toca emprovar-te diferents models, per veure quina forma et queda millor, quin estil, teixit… Et recomanem tenir la ment oberta i deixar-te assessorar. A vegades pots tenir una idea molt clara del que t’agradaria, però després t’emproves un estil o forma completament diferent i t’encanta i afavoreix molt més. Serà molt divertit!

5. Escollir!

D’entre tots els que t’emprovis, n’hi haurà un que serà El vestit. Ho notaràs de seguida quan te l’emprovis i diguis… És aquest! Tingues en compte que segurament se li hauran de fer petits canvies, ajustos o retocs. Normalment, a la botiga tenen el prototip i al cap d’uns mesos t’entreguen el vestit a mida, el qual t’has de tornar a emprovar per anar perfilant tots els ajustos.

Consells per escollir el vestit de núvia
by Xavier & Co

Un cop tinguis el vestit podràs també escollir les sabates, complements i decidir el pentinat i maquillatge.

escollir complements vestit de núvia
by North Miles

Consells per escollir el vestit de núvia ideal

Per últim, et deixem els nostres consells per escollir el vestit de núvia:

  • Defineix un estil o forma que t’agradaria, però sigues flexible: Tenir una idea del tipus de vestit que t’agradaria és clau per començar a buscar vestits. Tot i això, és important ser flexible i tenir la ment oberta i emprovar-te potser algun estil diferent. Et pot sorprendre!
  • Escull un vestit amb el qual et sentis còmode i et faci sentit tu mateixa: Segurament el consell més important. Quan t’emprovis el vestit de núvia t’has de sentir còmode i tu mateixa. Evidentment, no serà tan còmode com la teva roba del dia a dia, però pensa que serà un vestit que portaràs moltes hores i amb el que necessites sentir-te bé. Valora que sigui un vestit al qual se li pugui recollir la cua o fer alguna modificació al llarg de la boda perquè sigui més còmode o pràctic. També pots plantejar-te l’opció de canviar-te de vestit pel ball i per exemple sorprendre a tots els convidats amb un vestit curt.
  • Escull un vestit d’acord amb l’època i lloc on et cases: Importantíssim. Recomanem escollir el vestit de núvia un cop ja tinguis la data i localització, ja que el tipus de vestit variarà molt depenent de l’època, lloc i estil de la boda en general.
  • Escull un vestit que s’adapti al teu pressupost: El vestit de núvia s’emporta un bon pessic del pressupost general de la boda. Tot i que pot ser que t’enamoris d’un vestit que se surti del teu pressupost, intenta mantenir-te dins del teu vérem de preus i busca en botigues que s’ajustin a aquest.
  • Escull els accessoris i complements d’acord amb el vestit: Un cop tinguis el vestit, podràs escollir els accessoris i complements: vel, sabates, algun accessori pels cabells, arracades, etc. Li acabaran de donar el teu toc personal.
  • Deixa’t assessorar: Per les expertes en vestits de núvia que trobaràs a les botigues i també pels familiars o amigues que t’acompanyin a buscar vestit. Tot i això, la teva opinió sempre serà la més important.

consejos para elegir el vestido de novia

Imatge de portada by North Miles

Back To Top